24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Kas

Okul Temelli Mesleki Gelişim (OTMG) kapsamında 21.11.2022-30.11.2022 tarihleri arsında okulumuzda Belletmen Farkındalık Kursu düzenlenmiştir.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Tübitak4004 Ekolojik Okur Yazarım Projemizin yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında 21 Ekim Cuma günü, Yılmaz Balaban İşitme Engelliler İlkokulu Anası öğrencileriyle Gözde Abaylı Karabulut rehberliğinde Sıfır Atık Ekoçiftlik Merkezinde Sincan Belediyesi eğitmenleri tarafından eğitimler  gerçekleştirilmiştir. Sincan Belediyesine çok teşekkür ederiz.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ  ORTAKLAŞA DÜZENLEMİŞ OLDUĞU İŞİTME ENGELLİLER ORTA OKULLAR ARASI TÜRKİYE SAMPIYONASINDA OKULUMUZ FUTSAL TAKIMI TÜRKİYE 3.SÜ, ATLETIZIM TAKIMIMIZ TÜRKİYE 3.SÜ OLMUSTUR. ATLETIZIM BIREYSELDE ADEM YILMAZ GÜLLE ATMA VE 300 M YARIŞMASINDA TÜRKİYE 1.Sİ ,AHMET OZCAN ALTINPINAR 100 M YARIŞINDA TÜRKİYE 2.Sİ.   UZUN ATLAMADA TÜRKİYE 3.SÜ, ARDA AKSU 800 MT TÜRKİYE 3.SÜ, BERKAY BELLEK DİSK ATMADA TÜRKİYE 3.SÜ, ARDA KOCAK 1500 MT. TÜRKİYE 3 .SÜ OLMUŞTUR. ÖĞRENCİLERİMİZİ VE EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENLERİMİZİ TEBRİK EDER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.

Ara

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerine düzenli olarak yapılan mesleki tanıtım gezileri kapsamında bulunduğumuz eğitim öğretim yılı içerisinde ilk gezi Itri Güzel Sanatlar Lisesine yapıldı. Okulumuz rehber öğretmeni Mehmet Aydın danışmanlığında yapılan gezide görsel sanatlar öğretmenimiz Nurhan Uysal'da öğrencilerimizle birlikteydi.

Ara

"Başkent Öğretmen Atölyeleri Projesi" kapsamında okulumuzda "İşaret Dili" başlıklı bir konferans düzenlenmiştir. TRT Haber İşaret Dili tercümanı Hasan Hüseyin Korkmaz'ın konuştuğu konferans 3 Aralık Dünya Engelliler Günü yapıldığı için ayrı bir önem kazandı.

Kas

Cumhuriyetimizin 98., meclisimizin 101. yılını kutladığımız bu yılda öğrencilerimiz 1. ve 2. Meclisi ziyaret ettiler ve İş Bankası Kurtuluş Müzesini gezdiler. Okulumuz öğrencileri öğretmenleriyle cumhuriyetimizin kurulduğu yerleri gezdiler, bol bol fotoğraf çekindiler.

Ağu

TUBİTAK tarafından düzenlenen 2020-2021 Çağrı Dönemi 9. Bilim Fuarları başvurularının değerlendirme süreci tamamlandı. Okulumuzca ilk defa hazırlanan projeler TUBİTAK 4006'ya kabul edildi.

Haz

Okulumuzda 8/A sınıfı ile Ocak ayında başlanan ve görsel sanatlar öğretmeni Nurhan Uysal danışmanlığında yürütülen "Kelimeler Ellerimde" eTwinning projesi hazırlanan program dâhilinde Haziran ayında sonlandı.

Haz

İki telafi eğitimi etkinliğimiz onaylandı. Birisini öğretmenlerle, diğerini öğrencilerle yapacak etklinlik Milli Eğitim Bakanlığının Telafide Ben de Varım çalışması kapsamında düzenlenmektedir.

Haz

Okulumuzda iş sağlığı ve güvenliği kapsamında yangın tatbikatı düzenlendi. Tatbikat okulumuz sivil savunma kulübü üyeleri Mustafa Fatih Yüce, Levent Keskin ve Uğur Erden tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Sorumlu Müdür yardımcısı Özlem Maraklı başkanlığında uygulandı. Tüm okul öğrencileri ve personeli katıldığı tatbikatımız 1dk 20 sn de tamamlandı.

Yılmaz Balaban İşitme Engelliler Okullu ailesi olarak okul logosu konusunda bir çalışma yapıldı. Okul müdürümüz Mahir Kılıçoğlu tarafında yürütülen çalışma neticesinde logomuzu seçtik.

Millî Eğitim Bakanlığı özel gereksinimli öğrencileri, sürekli artan zengin içeriklerle desteklemeye devam ediyor. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ilkokula yeni başlayan işitme yetersizliği bulunan öğrencilere destek olmak amacıyla alanında bir ilk olma özelliğini taşıyan ve 5 kitaptan oluşan "İşitme Engelli Öğrenciler İçin Okuma Yazma Öğreniyorum" başlıklı yardımcı ders materyali hazırladı.

Okulumuz tatil sonrası eğitim-öğretim için hazır hale getirildi.