ANKARA / SİNCAN - Yılmaz Balaban İşitme Engelliler Ortaokulu

Etiket Sonuçları: yilmaz balaban

Ara

"Başkent Öğretmen Atölyeleri Projesi" kapsamında okulumuzda "İşaret Dili" başlıklı bir konferans düzenlenmiştir. TRT Haber İşaret Dili tercümanı Hasan Hüseyin Korkmaz'ın konuştuğu konferans 3 Aralık Dünya Engelliler Günü yapıldığı için ayrı bir önem kazandı.

Kas

Cumhuriyetimizin 98., meclisimizin 101. yılını kutladığımız bu yılda öğrencilerimiz 1. ve 2. Meclisi ziyaret ettiler ve İş Bankası Kurtuluş Müzesini gezdiler. Okulumuz öğrencileri öğretmenleriyle cumhuriyetimizin kurulduğu yerleri gezdiler, bol bol fotoğraf çekindiler.

Ekm

Okulumuz işitme engelliler için pansiyonu bulunan bir okuldur. Bu pansiyondan okulumuza kayıtlı tüm işitme engelli öğrenciler yararlanabilir (zihinsel engelli tanısı olmamak kaydıyla). Bakanlığımız pansiyonlarda kalan öğrenciler için düzenli olarak harçlık, giyim yardımı ve kırtasiye yardımı yapmaktadır.

Haz

Okulumuzda 8/A sınıfı ile Ocak ayında başlanan ve görsel sanatlar öğretmeni Nurhan Uysal danışmanlığında yürütülen "Kelimeler Ellerimde" eTwinning projesi hazırlanan program dâhilinde Haziran ayında sonlandı.

Haz

İki telafi eğitimi etkinliğimiz onaylandı. Birisini öğretmenlerle, diğerini öğrencilerle yapacak etklinlik Milli Eğitim Bakanlığının Telafide Ben de Varım çalışması kapsamında düzenlenmektedir.

Haz

Okulumuzda iş sağlığı ve güvenliği kapsamında yangın tatbikatı düzenlendi. Tatbikat okulumuz sivil savunma kulübü üyeleri Mustafa Fatih Yüce, Levent Keskin ve Uğur Erden tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Sorumlu Müdür yardımcısı Özlem Maraklı başkanlığında uygulandı. Tüm okul öğrencileri ve personeli katıldığı tatbikatımız 1dk 20 sn de tamamlandı.