T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / SİNCAN - Yılmaz Balaban İşitme Engelliler Ortaokulu

MUYU RESİM YARIŞMASI

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye geneli tüm resmî/özel, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik "Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye" konulu resim yarışması düzenlenmiştir. 08.03.2021 ile 14.04.2021 tarihleri arasında yapılacak yarışmanın amacı; Türkiye'nin kültürel zenginliğine vurgu yapmaktır.

Yarışma duyurusunda "Ülkemizde, Güney Amerika'nın en büyük ülkesi Brezilya'dan Dünya'nın en küçük ülkesi Vatikan'a güney sınır komşusu Suriye'den kuzeydoğu sınır komşusu Gürcistan'a kadar dünyanın farklı noktalarından, yakın ve uzak coğrafyalardan gelen 192 farklı milletten yabancının barış ve huzur içerisinde yaşadığını tüm insanlarla paylaşmaktır." demektedir.

"Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye"başlıklı 5. Muyu resim yarışmasının konusunu "kültürel zenginlik, farklılık, uyum, sevgi, hoşgörü ve merhamet" oluşturmaktadır. Bu konuları çocukların tertemiz ellerinden çıkan renkleriyle yorumlamaları beklenmektedir.

YARIŞMAYA KİMLER KATILABİLİR

Türkiye genelindeki (Geçici Barınma Merkezlerinde ikamet eden göçmen misafirlerimiz de dahil olmak üzere) resmi ve özel tüm ilkokul ve ortaokul öğrencileri yarışmaya katılabilir. Yarışma; ilkokul ve ortaokul kategorilerinde ayrı ayrı değerlendirilecektir.

1.      KATILIM ŞARTLARI

a)    Yarışmaya Katılım Ücretsizdir.

b)   Yarışmamıza Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden isteyen herkes katılabilir.

c)    Eserlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış olması ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir.

d)   Çocuklar birer eserle yarışmaya katılacaklardır.

e)   35x50cm beyaz resim kağıdı kullanılacaktır.

f)     Teknik olarak herhangi bir kısıtlama yoktur (Serbest teknik).

g)    Eserlerin ön yüzünde herhangi bir isim ya da imza vb. olmayacak ve eserin arka yüzünün sol alt köşesine tablo-1 de yer alan etikete yer verecektir. Etiketsiz eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

h)   Katılan engelli bireylerin kazanması halinde "Muyu Çocuk Dergisi" bir yıl boyunca basılan her sayı hediye olarak gönderilecektir.

i)     Katılımcılar www.uyumcocuk.gov.tr adresinden "Katılım Formu ve Taahhütname" "Yarışma Şartnamesi" "Tablo 1 Etiket" "Veli İzin Belgesi" "Açık Rıza Onayı" belgelerine ulaşabilir. Katılımcılar formların tamamını doldurup eserle beraber gönderecektir.

j)     Eserlerde paspartu veya çerçeve kullanılmadan iki mukavva arasına konularak, zarf içinde yıpranmadan gönderilecektir.

k)    Zarfın üzerinde "Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 5.Muyu Resim Yarışması" ibaresi yer alacaktır.

l)     Telif hakkı eser sahibine aittir.

m)  Uygun görülen eserler, eser sahibinin izniyle Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce belirlenen yerlerde sergilenecektir.

n)   Göç İdaresi Genel Müdürlüğü gönderilen eserleri basım ve yayın organlarında eser sahibinin izniyle kullanabilir.

YARIŞMA TAKVİMİ VE DEĞERLENDİRME

Aşama No

Yarışma Süreci

Tarih

1

Yarışma Duyurusunun Yapılması ve Yarışmanın Başlaması

08.03.2021

3

Eserlerin Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne Göndermek Üzere Postaya Verileceği Son Tarih

09.04.2021

4

Jüri Değerlendirmesi

12.04.2021

5

Sonuçların Duyurulması

14.04.2021

6

Ödül Töreni

Sonuçların duyurulması sırasında ilan edilecektir.

 

 Başvuru Şartnamesi için tıklayınız 

Başvuru Formu için tıklayınız 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.02.2021 - Güncelleme: 23.02.2021 10:50 - Görüntülenme: 230
  Beğen | 1  kişi beğendi