Etiket Sonuçları: meb

Ara

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerine düzenli olarak yapılan mesleki tanıtım gezileri kapsamında bulunduğumuz eğitim öğretim yılı içerisinde ilk gezi Itri Güzel Sanatlar Lisesine yapıldı. Okulumuz rehber öğretmeni Mehmet Aydın danışmanlığında yapılan gezide görsel sanatlar öğretmenimiz Nurhan Uysal'da öğrencilerimizle birlikteydi.

Ara

"Başkent Öğretmen Atölyeleri Projesi" kapsamında okulumuzda "İşaret Dili" başlıklı bir konferans düzenlenmiştir. TRT Haber İşaret Dili tercümanı Hasan Hüseyin Korkmaz'ın konuştuğu konferans 3 Aralık Dünya Engelliler Günü yapıldığı için ayrı bir önem kazandı.

Okulumuz işitme engelliler için pansiyonu bulunan bir okuldur. Bu pansiyondan okulumuza kayıtlı tüm işitme engelli öğrenciler yararlanabilir (zihinsel engelli tanısı olmamak kaydıyla). Bakanlığımız pansiyonlarda kalan öğrenciler için düzenli olarak harçlık, giyim yardımı ve kırtasiye yardımı yapmaktadır.

Ağu

TUBİTAK tarafından düzenlenen 2020-2021 Çağrı Dönemi 9. Bilim Fuarları başvurularının değerlendirme süreci tamamlandı. Okulumuzca ilk defa hazırlanan projeler TUBİTAK 4006'ya kabul edildi.

Haz

Okulumuzda 8/A sınıfı ile Ocak ayında başlanan ve görsel sanatlar öğretmeni Nurhan Uysal danışmanlığında yürütülen "Kelimeler Ellerimde" eTwinning projesi hazırlanan program dâhilinde Haziran ayında sonlandı.

Haz

İki telafi eğitimi etkinliğimiz onaylandı. Birisini öğretmenlerle, diğerini öğrencilerle yapacak etklinlik Milli Eğitim Bakanlığının Telafide Ben de Varım çalışması kapsamında düzenlenmektedir.

Haz

Okulumuzda iş sağlığı ve güvenliği kapsamında yangın tatbikatı düzenlendi. Tatbikat okulumuz sivil savunma kulübü üyeleri Mustafa Fatih Yüce, Levent Keskin ve Uğur Erden tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Sorumlu Müdür yardımcısı Özlem Maraklı başkanlığında uygulandı. Tüm okul öğrencileri ve personeli katıldığı tatbikatımız 1dk 20 sn de tamamlandı.

Öğrenme güçlüğü okullarda çok sık rastlanılan bir engel durumlarından biridir. Geçmişte başarısızlıklarıyla gündeme gelen öğrenme güçlüğü çeken çocuklar artık özel eğitimden yararlanılması gereken gurup olarak görülmektedir.

Yılmaz Balaban İşitme Engelliler Okullu ailesi olarak okul logosu konusunda bir çalışma yapıldı. Okul müdürümüz Mahir Kılıçoğlu tarafında yürütülen çalışma neticesinde logomuzu seçtik.

Çocuklar, hayatı başkalarıyla, özellikle akranlarıyla ve kardeşleriyle daha çabuk öğrenirler. Çocukları paylaşımcı, sabırlı, uzlaşmacı, özgüvenli, girişken ve hayatı gerçekçi şekilde algılamalarını sağlayan akran ve kardeşlerdir. Çocukta diğerkâmlık kardeşlerin varlığıyla öğrenilir.

Evdeki oyuncakları odasına sığmazken, dışarda gördüğü yeni bir oyuncağı da ısrarla isteyip ebeveynine aldırır. Bu çocuklara anne-babalar zamanında sınır koymazlarsa, çocuklar kendi davranışlarına ve isteklerine dur demeyi de öğrenemiyorlar. Çocuk, evde tüm yaşamın merkezine oturduğundan, aşırı ilgi, kontrolsüz tatmin çocuğun kendisini abartılı benlik algısına yönlendirir.

Millî Eğitim Bakanlığı özel gereksinimli öğrencileri, sürekli artan zengin içeriklerle desteklemeye devam ediyor. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ilkokula yeni başlayan işitme yetersizliği bulunan öğrencilere destek olmak amacıyla alanında bir ilk olma özelliğini taşıyan ve 5 kitaptan oluşan "İşitme Engelli Öğrenciler İçin Okuma Yazma Öğreniyorum" başlıklı yardımcı ders materyali hazırladı.

Teknoloji çağında yaşıyoruz. Onun da ötesinde bilgi ve bilişim çağını yaşıyoruz. Teknoloji her geçen gün insanoğlunun hayatını sarıyor ve bundan kaçış mümkün değil. Yarının insanı artık bugünden daha fazla teknolojiyle iç içe yaşayacaktır. Okullarda yarının neslini yetiştirdiğimize göre nasıl bu günün değerlerini, kurallarını ve bilimini veriyorsak; onları aynı zamanda yarına da hazırlamalıyız.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye geneli tüm resmî/özel, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik "Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye" konulu resim yarışması düzenlenmiştir. 08.03.2021 ile 14.04.2021 tarihleri arasında yapılacak yarışmanın amacı; Türkiye'nin kültürel zenginliğine vurgu yapmaktır.