25.09.2023 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ DERS PROGRAMI

TEKNOFEST Ankara için ziyaretçi kayıtları başladı

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İstanbul'dan sonra milyonları Ankara'da buluşturuyor.

Etimesgut Havalimanında 30 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek festival için hazırlıklar devam ediyor. Teknoloji severlerin 5 gün boyunca festivale katılmak ve hızlıca festival alanına giriş yapabilmesi için online kayıt yaptırması gerekiyor.  www.teknofest.org web sitesi üzerinden yapılacak kayıt işlemlerinde kişisel bilgileri eksiksiz olarak doldurmak yeterli. Girişlerin tamamen ücretsiz olduğu festivalde, 7 yaş altındaki ziyaretçiler içinse kayıt zorunluluğu bulunmuyor.

Vakıfbank Sincan şubesinde bulunan Okul Aile Birliği hesabımız kapatılmıştır. Yeni Okul Aile Birliği hesabımız Ziraat Bankası Sincan Fatih şubesinde açılmıştır.

Okulumuz işitme engelliler için pansiyonu bulunan bir okuldur. Bu pansiyondan okulumuza kayıtlı tüm işitme engelli öğrenciler yararlanabilir (zihinsel engelli tanısı olmamak kaydıyla). Bakanlığımız pansiyonlarda kalan öğrenciler için düzenli olarak harçlık, giyim yardımı ve kırtasiye yardımı yapmaktadır.

Okulumuzda yürütülen eğitim öğretim faaliyetleri kapsamında yazılı, basılı, dijital ve benzeri belge ve dosyalar oluşturulmaktadır. Bu belge ve dosyalar Milli Eğitim Bakanlığının 2017/12 sayılı genelgesi çerçevesinde çocuk haklarına ve ilgili yasalara uygun şekilde Bakanlığımıza bağlı yazılı, görsel ve sosyal medyada kullanılmaktadır. Çocuklarımızın başarılarını, okul faaliyetlerini görsel olarak belgelemek, bunları okul ve bakanlığın ilgili yayınlarında göstermek, sergilemek ve yayınlamak günlük hayatın parçası olmuştur. Biz velilerimizin her birinden yazılı onay alarak bu tür çalışmalar yapıyoruz.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye geneli tüm resmî/özel, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik "Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye" konulu resim yarışması düzenlenmiştir. 08.03.2021 ile 14.04.2021 tarihleri arasında yapılacak yarışmanın amacı; Türkiye'nin kültürel zenginliğine vurgu yapmaktır.